Beskrivelse af materialer

Materialevalg har altid været vigtigt for os. Vi producerer vore net af nylon filamenter, samt polyethylene (PET) filamenter.
Disse to typer er utroligt velegnede til det nordiske klima. Filamenterne er meget stærke, har en stor slidstyrke og de har en egen beskyttelse mod solens UV-stråler. Det giver en lang holdbarhed.


Nylon
Nylonnet anvendes i stor udstrækning til fiskeri og andre formål, hvor der er ekstreme belastninger. Nylonliner fremstilles af hårtynde multifilamenter (Polyamid). Det er et af de stærkeste kunstfibre, der anvendes til net. Det er meget slidstærkt, har en høj brudstyrke og en stor elasticitet. Der er en forlængelse på op til 40 % ved brud. Vægtfylde er 1,14. Nylon angribes af stærke syrer, men tåler ellers de fleste kemikalier. Smeltepunkt ca. 250° C. Nylonliner rådner ikke og det suger kun lidt vand. Det er behandlet, så det har en meget god holdbarhed mod sollys. Standard farve er hvid, men mange slags net føres i forskellige farver.

Nylonnet
Der findes 3 hovedtyper net, tvundet net med knuder, flettet net med knuder, samt knudeløs fletning. Alle net med knuder, behandles i autoclave strækanlæg for at stabilisere knudefasthed samt elasticitet.


Polyethylene
Polyethylene net fremstilles af monofilament fibre. Det er slidstærkt, har en god brudstyrke og en mindre elasticitet. Forlænges ca. 18 % ved brud. Vægtfylde 0,95. Smeltepunkt ca. 130° C. Standard farve er grøn. Polyethylene rådner ikke, og det suger ikke vand. Polyethylene stabiliseres til at modstå UV stråler. God modstandsevne mod kemikalier. Polyethylene har gode egenskaber mod UV stråler.

Polyethylenenet
Der findes 2 hovedtyper net, tvundet net med knuder, flettet net med knuder. Alle net med knuder, behandles i autoclave strækanlæg for at stabilisere og opnå en stor knudefasthed i nettet.


Polypropylene
Polypropylene fremstilles af hårtynde multifilamenter. Det er forholdsvis slidstærkt. Forlænges ca. 20 % ved brud. Vægtfylde 0,91. Smeltepunkt ca. 165° C. Polypropylene rådner ikke, og det har en udemærket modstandsevne mod kemikalier. Polypropylene har lav modstandsevne til at modstå UV stråler. 


Polyester
Polyesternet anvendes i stor udstrækning til fiskeri og andre formål, hvor der er ekstreme belastninger. Polyesterliner fremstilles af hårtynde multifilamenter (Terylene ). Det er et af de stærkeste kunstfibre, der anvendes til net. Det er meget slidstærkt, har en høj brudstyrke og en mindre elasticitet. Forlænges op til
18 % ved brud. Vægtfylde 1,38. Smeltepunkt ca. 265° C. Standard farve er hvid. Polyesterliner rådner ikke og det suger kun lidt vand. Polyester har gode egenskaber mod sollys. Polyester angribes af stærke syrer, men tåler ellers de fleste kemikalier.


Polyesternet
Der findes 2 hovedtyper net, tvundet net med knuder, flettet net med knuder. Alle net med knuder, behandles i autoclave strækanlæg for at stabilisere knudefasthed samt elasticitet.

Nørvo Sportsnet A/S
Toosholmvej 9, Nr. Vorupør, 7700 Thisted
Tlf: 97 93 84 50
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk